arrow_drop_up arrow_drop_down
Zelf een geboortebord maken (8 praktische stappen)
29 september 2015 
in DIY

Zelf een geboortebord maken (8 praktische stappen)

Je ziet ze steeds meer verschijnen, de geboorteborden. Mooie, vierkante borden met persoonlijke gegevens van een pasgeboren baby, zoals de naam, geboortedatum, geboortetijd, geboortegewicht en lengte bij de geboorte. Heel leuk als persoonlijk kraamcadeau en eigenlijk best makkelijk zelf te maken!

BENODIGDHEDEN:

–       Basisbord (ik heb gebruik gemaakt van een dienblad van Action, ook bij Xenos en Blokker hebben ze vaak mooie borden als basis)

–       Stickerset voor geboortebord

–       Schaar

–       Pasje (kies er 1 die je toch niet gebruikt, voor het geval je hem breekt)

–       Eventueel een fotolijstje of leuk klokje naar keuze

Geboortebord maken in 8 stappen - benodigdheden

STAPPENPLAN ZELF EEN GEBOORTEBORD MAKEN

1. Knip de teksten los zoals jij ze wil plakken op het bord.

Geboortebord maken in 8 stappen - stickers knippen

2. Leg alle stickers uit naast het bord (zo zie je goed wat je allemaal te verdelen hebt en leg vervolgens alles naar wens op het bord.

Geboortebord maken in 8 stappen - stickers

Geboortebord maken in 8 stappen - voorbereiding

3. Als alles zo ligt als je wil, kun je gaan plakken. Leg alle stickers weer naast het bord (maak eventueel even een foto van hoe je wil dat het wordt) en pak de eerste sticker. Wrijf met een pasje goed goed over de sticker zodat de sticker aan de doorzichtige folie hecht.

Geboortebord maken in 8 stappen - sticker aanwrijven

4. Controleer voorzichtig of de sticker meekomt met de doorzichtige folie door de doorzichtige folie op te tillen.

Geboortebord maken in 8 stappen - sticker los

5. Plak voorzichtig de eerste sticker op de gewenste plek. Je kunt dit van tevoren uitmeten (hele kleine streepjes zetten met potlood!) of gewoon op het oog doen.

Geboortebord maken in 8 stappen - sticker plakken

6. Wrijf de sticker weer stevig aan met een pasje. Na het aanwrijven van de sticker op het geboortebord, kun je heel voorzichtig de doorzichtige folie van de sticker afhalen. Als een klein stukje letter meekomt met de doorzichtige folie, moet je nog even extra wrijven met je pasje.

Geboortebord maken in 8 stappen - tape eraf halen

7. Zo ga je verder met iedere sticker van de set: aanwrijven, kijken of de sticker aan de doorzichtige folie hecht, plakken op de gewenste plek, aanwrijven en met beleid de doorzichtige folie verwijderen.

Geboortebord maken in 8 stappen - wrijven

8. Als alle stickers geplakt zijn (en eventueel klokje/fotolijstje geplaatst zijn met kleine stukjes dubbelzijdig tape of kneedgom), is het geboortebord klaar en kun je met je unieke kraamcadeau op kraamvisite!

Geboortebord maken in 8 stappen - resultaat

Er zijn verschillende sets stickers om zelf een geboortebord te maken: stickers voor geboortebord met sterretjes stickers voor sierlijk geboortebord stickers voor geboortebord met klokje | stickerset I love you to the moon | stickerset met voetjes | stickerset lief liever liefst

Welke set vind jij het leukst?

Reactie plaatsen