Veelgestelde vragen over het zelf maken van een geboortebord
20 oktober 2017 
in DIY

Veelgestelde vragen over het zelf maken van een geboortebord

Met de stickersets voor geboorteborden maken jullie de mooiste creaties. Erg leuk om te zien hoe ieder geboortebord weer een eigen touch krijgt en er anders uit komt te zien. Ik krijg geregeld vragen over het maken van de geboorteborden en in deze blog heb ik de meest gestelde vragen voor je beantwoord, zodat jij een knaller van een geboortebord kunt maken!


Hoe plak ik de stickers op mijn geboortebord?

In deze blog staat stap voor stap beschreven (mét foto’s) hoe je de stickers op je geboortebord plakt.

Moeten de letters los geplakt worden of is het een doorzichtige sticker die je in 1 keer plakt?

De letters zitten op een transferlaag zodat je eenvoudig de stickers in 1 keer recht kunt plakken. Na het plakken haal je de transferlaag eraf en zie je heel mooi alleen de uitgesneden letters.

Ik wil graag een extra zin op mijn geboortebord, kan dat?

Ja hoor! Je kunt een extra zin voor op je geboortebord bestellen.

Welke maat dienblad/bord kan ik het beste kopen?

De stickers passen het mooist op een bord van 30 x 30cm. Koop je een groter bord, zorg er dan voor dat je aardig wat leuke accessoires erbij koopt zoals een klokje, fotolijstje, bloemen, vlinders om het bord op te vullen, anders wordt het erg kaal.

Hoe bevestig ik mijn materialen op het bord?

Je kunt je accessoires op je geboortebord bevestigen met lijm/kit of dubbelzijdige tape. Een fotolijstje waar je een foto in doet die je wil wisselen, kun je het beste bevestigen door een spijkertje in je geboortebord te slaan waaraan je het fotolijstje hangt. Het fotolijstje kun je er zo nog afhalen om de foto te wisselen.

Waar vind ik de accessoires voor op mijn geboortebord?

Het ligt natuurlijk helemaal aan je smaak, maar je vindt bij een heleboel shops leuke, niet te dure accessoires, zoals bij Xenos, Action, Blokker, Big Bazar. Kijk ook eens bij het tuincentrum, hier vind je vaak hele leuke accessoires die je niet bij iedereen ziet!

Hoe kan ik mijn geboortebord ophangen aan de muur?

Je kunt je geboortebord mooi neerzetten ergens, maar het kan natuurlijk zijn dat je hem liever ophangt. Je kunt ophanghaakjes bevestigen aan de achterkant van je bord. Voor niet al te zware borden kun je deze haakjes gebruiken. Heb je een bord van bijvoorbeeld steigerhout, dan kun je het beste in de bouwmarkt extra sterke ophanghaken kopen.

Ga jij zelf een geboortebord maken en kun je wel wat inspiratie gebruiken? In deze blog vind je veel mooie voorbeelden van geboorteborden.

Over de schrijver
Eigenaresse van Naamelijk. Gek op Wycher, onze zoons Sylvain en Julien, interieur (veranderen), reizen, etentjes en uren ‘Pinteresten’. Altijd creatief bezig en gek op DIY-projecten.
Reactie plaatsen