Tutorial: een herinneringkist met naam maken (mét video!)
23 februari 2021 
in DIY

Tutorial: een herinneringkist met naam maken (mét video!)

Een herinneringkist is de perfecte manier om alle kostbare herinneringen te bewaren voor later. Melktandjes, een geboortekaartje, je eerste schoentjes; allemaal samen in een mooie, houten kist. Deze kist moet natuurlijk wel gepersonaliseerd worden. Er gaan immers hele persoonlijke spulletjes in, die niet voor iemand anders bedoeld zijn. Een naamsticker is hierin een uitkomst, want hiermee maak je heel eenvoudig je herinneringskist persoonlijk en dus herkenbaar.

Eerder kon je lezen wat je allemaal kunt bewaren in je herinneringkist, zodat het een ontzettend gave verzameling wordt van persoonlijke spulletjes die je niet weg wil doen.

Zo’n persoonlijke verzameling vraagt natuurlijk om een persoonlijke kist. Hieronder vind je een stap-voor-stap uitleg hoe je je herinneringskist personaliseert met een naamsticker.

De sticker plakken op de houten kist

  1. Voor je begint met plakken is het heel belangrijk dat je de houten kist goed stofvrij maakt. Nóg belangrijker is het dat je de kist daarna echt heel goed laat drogen. Stickers plakken niet goed op vochtig hout.

Herinneringkist met naam maken benodigdheden

2. Wrijf met een oud pasje over de naamsticker, draai de sticker om en haal vervolgens voorzichtig het achtervel van de sticker af. Dit achtervel kun je weggooien, dit heb je niet meer nodig.

Herinneringkist met naam maken achtervel eraf halen

Je houdt de gekleurde sticker over op een papieren transfertape:

Herinneringkist met naam maken sticker zonder achtervel

3. Plak de sticker met het transfervel voorzichtig recht op de kist. Druk hem nog niet gelijk aan, zodat je de sticker nog voorzichtig kunt verplaatsen tot hij helemaal recht zit.

Herinneringkist met naam maken sticker op kist plakken

4. Als de naamsticker helemaal naar wens zit, kun je hem aanwrijven met een oude pasje zodat hij goed aan de kist hecht.

Herinneringkist met naam maken sticker aanwrijven

5. Haal vervolgens heel voorzichtig de papieren transferlaag van de naamsticker af. Houd hierbij de transferlaag dichtbij de kist, zodat je niet aan de sticker trekt.

Herinneringkist met naam maken transfervel verwijderen

Ook de transferlaag kan weggegooid worden. De herinneringskist met naam is klaar om gevuld te worden! Hier vind je inspiratie waarmee je kist kunt vullen.

Herinneringkist met naam maken naamsticker op kist

Herinneringkist met naam maken resultaat

Bekijk jij liever video’s? Hieronder vind je een video-tutorial hoe je eenvoudig een naamsticker op je houten herinneringskist plakt:

Over de schrijver
Eigenaresse van Naamelijk. Gek op Wycher, onze zoons Sylvain en Julien, interieur (veranderen), reizen, etentjes en uren ‘Pinteresten’. Altijd creatief bezig en gek op DIY-projecten.
Reactie plaatsen