Tips om een originele gender reveal party te organiseren!
04 april 2019 
in Feest

Tips om een originele gender reveal party te organiseren!

Wil jij heel graag op een originele manier het geslacht van jullie baby onthullen? Dan is een echte gender reveal iets voor jullie! Met alleen het gezin samen of juist met iedereen erbij die jullie dierbaar is!

Het is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld om al vóór de geboorte van een baby met een echo achter het geslacht van de baby te komen. Vroeger werd pas bij de geboorte bekend of je zwanger was geweest van een meisje of een jongetje. Daar kun je natuurlijk nog altijd voor kiezen, maar het merendeel van de zwangere vrouwen wil niet zo lang wachten om achter het geslacht van haar baby te komen. Gericht shoppen en het kamertje inrichten is sinds de komst van Pinterest en Instagram natuurlijk nog veel leuker geworden!

Maak van de onthulling van het geslacht een feestje!

Bij de 20-wekenecho draait het om de gezondheid van de baby, maar wordt ook de mogelijkheid geboden te ontdekken of er een meisje of een jongetje in je buik groeit. Of allebei! Met een pret echo is het zelfs nóg eerder mogelijk, al vanaf 13 weken kunnen ze proberen het geslacht te achterhalen.

Het geslacht van jullie kindje is natuurlijk iets heel bijzonders, dus hoe leuk is het om van de onthulling van het geslacht een feestje te maken? Hebben jullie besloten een écht feestje te organiseren en al jullie dierbaren uitnodigen voor de onthulling? Dit kan natuurlijk gewoon bij jullie thuis zijn, maar je kunt ook een zaaltje huren. Waar jullie het feestje ook houden, het is natuurlijk wel zo leuk om de locatie in stijl aan te kleden.

Gender reveal raamsticker

 • Maak een sweet table met een roze of blauw tafelkleed en maak allerlei lekkers in roze en blauwe kleur
 • Maak met crêpepapier mooie, grote pompoms om de ruimte leuk aan te kleden
 • Bedenk een eigen hashtag zoals #genderrevealbabyjansen en plak een hashtagsticker met deze hashtag ergens op een deur, raam of bordje. Vraag je gasten foto’s te posten met deze hashtag waar ze bijvoorbeeld gokken of het een meisje of jongen is. Erg leuk om zo tijdens en vooral achteraf een indruk te krijgen van de gender reveal party!

Gender reveal raamsticker hashtag

 • Plaats op de sweet table 2 potten met hierop een roze en een blauwe sticker. Leg hier papiertjes naast en vraag de gasten hun naam op het papiertje te schrijven en hem in de pot doen waar zij op gokken.
 • Of plaats 1 grote pot met een mooie sticker erop en vraag mensen op een papiertje te schrijven of ze denken dat jullie een jongen of meisje verwachten én hoe ze denken dat de baby gaat heten. Superleuk om terug te lezen!

De grote onthulling op de gender reveal party

Het is natuurlijk erg leuk om groots uit te pakken voor de onthulling van het geslacht van de baby als iedereen bij elkaar is. Enkele ideetjes:

Vraag of de verloskundige of echoscopist(e) het geslacht op een papiertje schrijft en stop dit weg zonder te bekijken.

 • Laat vervolgens cupcakes of een taart maken met gekleurde vulling en snij samen de taart aan waar iedereen bij is. Of deel aan iedereen de cupcakes uit en neem met de hele groep tegelijk een hap van de cupcakes om te ontdekken of de vulling blauw of roze is.
 • Koop een ballon waar gekleurde confetti in zit en prik deze ballon samen voor jullie hele gezelschap stuk om tegelijk te ontdekken welke kleur de confetti is
 • Laat een doos vullen met gekleurde heliumballonnen en open deze als jullie samen voor de groep staan
 • Deel bij binnenkomst blinddoeken uit en laat een blauw of roze drankje uitdelen. Doe allemaal tegelijk de blinddoek af om te ontdekken welke kleur het drankje is. Extra leuk is het natuurlijk om de glazen te voorzien van een leuke gepersonaliseerde sticker
 • Maak speciale envelopjes met daarop gepersonaliseerde stickers waarin staat of jullie een meisje of jongetje verwachten. Deel deze envelopjes uit en open allemaal tegelijk de envelop om te zien wat erin staat

Gender reveal doosjes met naam

Je hoeft natuurlijk niet perse een echt feestje te geven waarvoor je iedereen uitnodigt.  Je kunt ook met een originele foto of video op social media aankondigen of jullie een zoon of dochter verwachten.

Enkele ideetjes voor zo’n foto of video:

Vraag ook hier of de verloskundige of echoscopist(e) het geslacht op een papiertje schrijft en stop dit weg zonder te bekijken.

 • Laat cupcakes of een taart maken met gekleurde vulling en film hoe jullie de taart aansnijden of een hap nemen van de cupcakes om te ontdekken of de vulling blauw of roze is.
 • Laat ‘grote’ broer of zus het geslacht onthullen met een mooie fotolijst in de handen met bijvoorbeeld een echofoto erin. Op het fotolijstje kun je  een gekleurde sticker plakken met ‘Its a boy of It’s a girl!
 • Maak twee foto’s die je na elkaar post. Op de eerste foto houdt papa een bordje omhoog met ‘Its a….’ En mama houdt op de eerste foto een omgedraaid bordje omhoog. Op de tweede foto heeft mama het bordje omgedraaid en onthult ze het geslacht.

Gender reveal bordjes met stickers

 • Koop een ballon waar gekleurde confetti in zit en film hoe jullie deze lek prikken en ontdekken welke kleur de confetti is
 • Laat een doos vullen met gekleurde heliumballonnen en film hoe jullie deze samen openen

Wij hebben zelf weinig origineel ‘gewoon’ een foto van de echo gedeeld op social media met de tekst ‘It’s a boy’. Hoe hebben jullie het geslacht van jullie baby bekend gemaakt? Laat hieronder weten in een reactie, ik ben benieuwd!

Zit je gender reveal erop en ben je de geboorte al aan het voorbereiden? Check dan snel de tips om een knaller van een kraamfeest te organiseren!

Over de schrijver
Eigenaresse van Naamelijk. Gek op Wycher, onze zoons Sylvain en Julien, interieur (veranderen), reizen, etentjes en uren ‘Pinteresten’. Altijd creatief bezig en gek op DIY-projecten.
Reactie plaatsen