Sticker op hout plakken - tips & tricks
02 januari 2021 
in DIY

Sticker op hout plakken - tips & tricks

Plakken stickers ook op hout? Jazeker, dat doen ze! De stickers plakken op ieder glad oppervlak, zoals gladde muren, glas, spiegels, plexiglas en dus hout! Wel is het belangrijk dat je hiervoor een aantal stappen doorloopt voor een goed resultaat.

  1. Zorg ervoor dat het hout goed stofvrij is. Hout heeft vaak een stoffig laagje, wat ervoor zorgt dat de sticker hieraan hecht in plaats van aan het hout. Zorg er dus voor dat dit laagje weg is, zodat de stickers aan het hout hechten.
  1. Indien je het hout met een vochtige doek hebt afgenomen is het ontzettend belangrijk dat je het hout heel goed laat drogen. Op nat of vochtig hout plakken de stickers namelijk erg slecht. Lukt het plakken na het schoonmaken niet? Grote kans dat het hout toch nog iets vochtig is. Wacht dan nog even iets langer en probeer het nog eens.
  1. Druk de sticker met je vinger aan op het hout als je de sticker gaat plakken. Zo help je de sticker hechten aan het hout en druk je hem gelijk goed vast. De ene houtsoort plakt sterker dan de andere houtsoort, en de sticker aandrukken kan helpen bij de houtsoorten waarop de stickers aanvankelijk wat minder sterk plakken.

Kijk je liever een video? In onderstaande video zie je 3 tips om stickers op hout te plakken:


Bekijk meer handige video’s over het plakken van stickers.

Over de schrijver
Eigenaresse van Naamelijk. Gek op Wycher, onze zoons Sylvain en Julien, interieur (veranderen), reizen, etentjes en uren ‘Pinteresten’. Altijd creatief bezig en gek op DIY-projecten.
Reactie plaatsen