Pimp gemakkelijk je Ikea keukentje zonder verf!
18 februari 2020 
in DIY

Pimp gemakkelijk je Ikea keukentje zonder verf!

Het Ikea Duktig speelkeukentje, wie heeft hem nou niet in huis staan? In dit blogbericht laten we zien hoe je eenvoudig je speelkeukentje van Ikea kunt pimpen zónder te verven. In een uurtje maakten wij van ons keukentje een mooi en uniek kinderkeukentje, zonder een kwast of spuitbus aan te hoeven raken!

Ikea keukentje pimpen zonder verf

Bij heel veel Nederlanders staan de houten keukentjes van Ikea in huis te pronken. Niet zo gek ook, want als je een leuk houten keukentje zoekt die mooi in je interieur staat dan is die van Ikea toch echt een hele goede keuze. De keukentjes zijn van zichzelf al geweldig, maar als je eerlijk bent, ook wel erg basic en saai. Daarom lees je in dit blog  hoe je deze keukentjes zonder al te veel moeite eenvoudig op kunt leuken zodat hij nog beter past in je interieur!

Jouw Ikea Duktig keuken pimpen met je favoriete sticker(s)

Als eerste is het belangrijk om de mooiste stickers uit te gaan kiezen. In de shop vind je ontzettend veel verschillende soorten stickers vinden voor op de houten keukentjes, in wel 35 kleuren. Zo kan je hem makkelijk laten matchen met de kamer waar hij komt te staan en zit er altijd wel een kleur bij die past. Qua kleuren ga je natuurlijk voor een kleur die in je interieur voorkomt. Zo maak je het speelkeukentje nóg meer onderdeel van je woonkamer.

Kleurenkeuze voor de Ikea speelkeuken

Ik heb zelf gekozen voor een grote gouden sticker met ”Yara’s keukentje”, de gasfornuis-knopjes stickers voor bij het fornuis en magnetronstickers en strepen voor bij de oven. De muur in de kamer van Yara is roze en ze heeft heel druk bloemetjesbehang, dus wij vonden goud wel een mooie rustige combinatie erbij. Kijk voor meer inspiratie bij de populairste stickers om je keukentje een make-over te geven.

Ikea keukentje pimpen zonder verf - stickers

Benodigdheden voor deze Ikea keuken DIY:

Extra:

  • Een gegrond witte houten multiplex plaat van 65,5 x 30,5cm als achterwand van je Ikea keukentje
  • Wat extra accessoires zoals een vrolijke pannenlap of de pannenset van Ikea

De voorbereiding om je Ikea keukentje te pimpen

Het is belangrijk om het keukentje vooraf eerst goed schoon te maken en te ontvetten. Wij gebruiken hier Dreft voor, maar er zijn natuurlijk meer soorten schoonmaakmiddel waarmee dit goed kan. Zorg er na het ontvetten voor dat het keukentje heel goed droog is voor je begint met stickers plakken. Een klein beetje vocht kan er voor zorgen dat de stickers niet goed plakken.

In dit blogbericht lees je meer over hoe je het makkelijkste zelf stickers kunt plakken.

Ikea keukentje pimpen zonder verf - deurtje

Sticker op het deurtje van het houten Ikea keukentje

Als eerste gaan we aan de slag met de sticker op het grote witte deurtje. Omdat dit een grote sticker is en je hem natuurlijk niet scheef wilt plakken hebben wij vooraf met een meetlintje en potlood een paar streepjes gezet waar de rand van de sticker mag komen.

Haal nu voorzichtig aan de bovenkant van de sticker ongeveer voor 1 cm de folie er af. Plak de bovenste rand op de potloodstreepjes en wikkel met een hand de folie aan de achterkant er af terwijl je met de andere hand hem er voorzichtig op plakt. Let er goed op dat de gehele sticker blijft plakken aan de transparante folie. Gebruik een pasje om eventuele luchtbubbeltjes onder de folie vandaan te drukken.


Nu hoeft alleen nog de transparante folie er af gehaald te worden en hij zit! Het is natuurlijk super leuk om je eigen naam te zien op het keukentje, zo voelt je kleine kok of kokkin zich een echte chef.

Ikea keukentje pimpen zonder verf - sticker lekkers

Gasfornuis knopjes stickers

Tijd om de gasfornuis knopjes er op te plakken. Wij vonden het mooi als hij uit zou lijnen met de deurknop er onder, dus weer hebben wij met een potlood een paar kleine lijntjes gezet zodat het goed te zien was hoe hij geplakt moest worden.

Ikea keukentje pimpen zonder verf - ovenknopjes
Ikea keukentje pimpen zonder verf - ovenstickers

Magnetron knopjes en strepen stickers

Als de gasfornuisknopjes eenmaal zitten, gaan wij aan de gang met het oventje bovenin.

Met de gouden oven stickers geef je de bovenkant van de keuken nog wat extra kleur en klaar ben je!

Ikea keukentje pimpen zonder verf - magnetronstickers
Ikea keukentje pimpen zonder verf - magnetron
Ikea keukentje pimpen zonder verf - resultaat

Bij Dille & Kamille vonden wij dit leuke keukenschort en 2 oven wantjes voor nog wat extra gezelligheid in de keuken.

Achterwand op je Ikea keukentje

Zelf vonden we dat het keukentje nog wel een finishing touch kon gebruiken, dus zaagden wij een stuk van gegrond wit multiplex op de maat van de achterwand. Dit kan je ook makkelijk op maat laten zagen bij de meeste bouwmarkten zoals Gamma.

Met de roze hartjesstickers van Naamelijk versierden wij de witte achterwand en gaven we het keukentje snel de finishing touch.

En dit was hem alweer! Op deze manier kan je heel eenvoudig jouw keukentje een nieuwe look geven.

”Wauw, mama, wat is hij prachtig mooi” zei Yara toen ze hem eindelijk te zien kreeg. Daar doe je het toch voor? 😉Ikea keukentje pimpen zonder verf - in gebruik


Ikea keukentje pimpen zonder verf - spelen

Heb jij je Ikea speelkeukentje gepimpt? Laat je reactie achter onder dit bericht!
Over de schrijver
Gek op DIY en interieur, nu druk met 'Project Droomhuis' - kijk mee met de verbouwing via story-vlogs.
Reactie plaatsen