Sticker

Een sticker is een uitgesneden tekst of figuur uit mat zelfklevend vinyl. Het vinyl is door- en door gekleurd in één kleur en heeft aan één zijde een sterke plaklaag.

Achtergrond van de sticker

Een sticker wordt uitgesneden uit het vinyl. Dit betekent dat je alleen letters of vormen uitgesneden overhoudt zonder transparante of gekleurde achtergrond óf witte randen. De achtergrond is het object waar je de sticker op plakt. Plak je een sticker op het raam, dan kun je door het rondje van bijvoorbeeld een a door het raam heen kijken.

Sticker binnen of buiten plakken

Een sticker kan binnen en buiten geplakt worden. De stickers van Naamelijk zijn weersbestendig en verkleuren niet. Je kunt de stickers dus zowel binnen als buiten gebruiken. Plak je de sticker binnen op een raam, dan wordt de sticker in spiegelbeeld gemaakt, zodat hij buiten vanaf de straatkant goed te lezen is.

Geschikte ondergronden

De stickers plakken op alle gladde en schone ondergronden zoals muren (glad behang, glasvezelbehang, stuc), glas, schoon hout , aluminium, kunststof. Glasvezelbehang of een hele lichte structuur in de muur meestal geen probleem. Spachtelputz, ruw beton, water- en vuilafstotende muurverf zijn geen geschikte ondergrond voor stickers.

Het plakken van de sticker

De sticker wordt als geheel geleverd op een transfervel, zodat je de sticker wel in één geheel kunt plakken. Dit vel verwijder je voorzichtig nadat je de sticker hebt geplakt. Bij je bestelling wordt een duidelijke plakinstructie geleverd met afbeeldingen en tekst. Kom je hier niet uit, kun je één van de handige video-instructies bekijken.

Reactie plaatsen