wat is een babyshower

Babyshower

Wat is een babyshower?

Een babyshower is inmiddels niet meer weg te denken uit Nederland. Maar wat is nu eigenlijk een babyshower? Een babyshower is als gebruik ontstaan in India. Het huis van de zwangere dame werd versierd door familie en schoonfamilie, zij gaven haar en de baby cadeautjes om de baby welkom te heten. Bovendien kwam op de babyshower een Hindu-priester om zijn zegen te geven.  

De babyshower zoals wij het inmiddels kennen in Nederland is over komen waaien uit Amerika. Hier is het al jaren een belangrijke traditie om de aanstaande moeder speciale aandacht en cadeautjes te geven, zoals babykleertjes en verzorgingsproducten, nog voor de baby geboren is. De babyshower vindt meestal plaats met alleen vrouwen (moeder, zus en vriendinnen).

Vóór de baby geboren is

De babyshower wordt georganiseerd voor de baby geboren is, omdat de aanstaande moeder dan nog de tijd heeft. Na haar bevalling wil ze liever bij haar baby zijn. Een babyshower is dus echt gericht op de zwangere moeder en niet op de baby, zoals bij een kraamfeest/kraamborrel wel het geval is.  


Babyshowerdecoratie

Tijdens de babyshower wordt de ruimte waar het plaatsvindt versierd met mooie babyshowerdecoratie (bijvoorbeeld in het blauw als er een jongen op komst is of roze als er een meisje verwacht wordt). Maar ook andere decoratiethema’s zijn populair voor babyshowers.

Reactie plaatsen