Een geboortesticker op het raam om te showen dat jullie baby geboren is
Kim
15 mei 2020 
in Feest

Een geboortesticker op het raam om te showen dat jullie baby geboren is

Als jullie zoon of dochter is geboren na lang wachten, wil je dat natuurlijk van de daken schreeuwen! Met een geboortesticker op het raam ziet iedereen gelijk dat jullie gezinsuitbreiding hebben gekregen. Kraamvisite ziet dat ze op jullie adres de baby kunnen bewonderen en iedereen die langs jullie huis loopt, ziet dat er iets te vieren is en dat is toch wat je wil?

En hoe leuk is het dat iedereen gelijk ziet hoe jullie kleine is gaan heten? De naam die jullie samen zo zorgvuldig hebben uitgekozen en vervolgens een hele tijd geheim hebben gehouden. Eindelijk mag de naam bekend worden en hoe kun je dit beter doen dan hem groot op het raam van jullie huis te laten pronken?

Je kunt voor een geboortesticker kiezen uit 40 verschillende kleuren. Een kleur die mooi bij de buitenkant van jullie huis past of juist een hele vrolijke kleur zoals babyroze om iedereen te showen dat jullie een dochter hebben gekregen.

Geboortesticker Senna in lichtroze

Geboortesticker Senna in lichtroze

Zodra jullie uit de naam zijn voor jullie baby, kun je de sticker al laten maken. Is het niet heel erg fijn dat je dit vast van je lijstje af kunt vinken? Op het moment dat het dan zover is dat jullie baby is geboren, hoeft de kersverse papa alleen nog de sticker op het raam bij de voordeur te plakken.

Sticker binnen of buiten op het raam plakken?

De geboorte sticker kan aan de binnen- en de buitenkant geplakt worden. De raamsticker is bestand tegen alle weersomstandigheden, dus hij kan buiten op het raam geplakt worden. De sticker kan tegen water, dus je kunt ook gewoon de ramen zemen als je de sticker hebt geplakt. De kleuren van de geboortesticker komen het mooist naar voren als de sticker aan de buitenkant van de ruit wordt geplakt. Maar een sticker buiten plakken is niet bij iedere woning mogelijk. Je kunt dan de geboortesticker in spiegelbeeld bestellen, zodat hij binnen in de woning geplakt kan worden. Vanaf de straat is de naam en eventuele tekst dan goed te lezen.

Je kunt een geboortesticker, net als alle andere naamstickers gewoon op het raam plakken. Dit doe je door:

  1. op een stevige ondergrond over de sticker te wrijven zodat de sticker aan het transfervel hecht
  2. De sticker met transfervel  van het achtervel af te halen
  3. De sticker recht op de ruit te plakken
  4. En de sticker vervolgens vanuit het midden naar buiten aan te wrijven met een rakel of een stevige, oude pas
  5. Als de sticker goed is aangewreven, verwijder je voorzichtig het transfervel en de sticker plakt op het raam!

Je kunt er ook voor kiezen om de geboortesticker ‘nat’ op het raam te plakken. Het voordeel van ‘nat’ plakken is dat je de sticker nog kunt schuiven, waardoor je hem echt kaarsrecht kunt plakken. Het nadeel van deze methode is dat het plakken langer duurt, omdat je moet wachten tot het vocht verdwenen is, omdat de sticker anders weer van het raam loskomt. De ‘natte’ manier van de sticker plakken wordt in onderstaande video uitgelegd:

Niet iedereen heeft (gelukkig) dezelfde smaak, dus niet iedere raamsticker zal jullie aanspreken. In de shop vind je daarom verschillende ontwerpen.

Geboortesticker Wolkjes in fuchsia

Geboortesticker Wolkjes in fuchsia

Kiezen jullie bijvoorbeeld vrolijke, opvallend roze wolkjes of liever een stoerder ontwerp met sterren in het wit? Bekijk hier alle ontwerpen voor geboortestickers.

Geboortesticker Lenny in wit

Geboortesticker Lenny in wit

De raamsticker is een hele leuke accessoire voor foto’s. Maak bijvoorbeeld met alle kraamvisite een leuke foto bij de geboortesticker. Zo krijg je een hele leuke reeks foto’s van de eerste ontmoetingen met jullie baby voor in het fotoalbum. (Ook in tijden van lockdown zijn zo deze leuke foto’s mogelijk met alle raamvisite!).

En niet alleen zijn foto’s met kraamvisite bij de geboortesticker ontzettend leuk om te maken. Je kunt ook iedere maand met je kleintje een foto maken bij de raamsticker. Zo zie je langzaam, op een hele creatieve manier, hoe jullie kleine groeit, zoals Erin met haar dochter Keet deed!

Fotoserie met baby bij geboortesticker

Hoe leuk de raamsticker ook staat, na een tijdje wil je natuurlijk de sticker een keer van je raam afhalen. Dit is zo gepiept. Je kunt heel eenvoudig de sticker even verwarmen met een föhn (niet te dichtbij, hij moet niet heet worden). Door de warmte van de föhn wordt de lijmlaag van de geboortesticker zacht en kun je hem heel gemakkelijk van het raam afhalen. Nog even het raam zemen en klaar ben je!


Heb je speciale wensen of wil je een geboortesticker van een eigen ontwerp? Stuur dan even een mailtje.

Welke geboortesticker zou jij uitkiezen en in welke kleur? Laat hieronder een reactie achter!

 

 

Over de schrijver
Kim
Eigenaresse van Naamelijk. Gek op Wycher, onze zoons Sylvain en Julien, interieur (veranderen), reizen, etentjes en uren ‘Pinteresten’. Altijd creatief bezig en gek op DIY-projecten.
Michelle
Door

Michelle

op 15 May 2020

Jaa ik ben zwanger van ons 2e meisje en uitgerekend half juli! Zou heel graag sticker Senna winnen!🌸

Rianne
Door

Rianne

op 15 May 2020

Super gave actie! Ik ben uitgerekend begin juli, zou de raamsticker cirkel heel tof vinden om te winnen!

Huisjebijzee
Door

Huisjebijzee

op 15 May 2020

Onze kleine man komt in juli of augustus ons gezinnetje compleet maken! De circkel of Senna zou ik super leuk vinden. Hangt even van t geboortekaartje af! ❤️

Britta
Door

Britta

op 15 May 2020

Ons tweede wondertje komt eind september! De sticker "senna" zou ik super leuk vinden in het blauw!

Chris de Keijzer
Door

Chris de Keijzer

op 15 May 2020

Wow wat een leuke win actie! Ik zou heel graag de cirkels willen winnen voor onze regenboogbaby die wij in september hopen vast te houden :)

Yvonne Krijgsman
Door

Yvonne Krijgsman

op 15 May 2020

Ik doe graag mee met deze te gekke winactie! Ik zou graag raamsticker Senna willen winnen. Het is nog even afwachten of er een jongens of een meisjesnaam op komt te staan!

Annemijn Kleverkamp
Door

Annemijn Kleverkamp

op 15 May 2020

Wauw wat een leuke raamstickers! Hopelijk beval ik in juni van een tweeling 😍👶👶 De ronde of de ster stickers in het blauw zou leuk passen op ons raam!

Joyce elsbroek
Door

Joyce elsbroek

op 15 May 2020

Wauw wat super leuk!!! Wij hebben een grote schuifpui aan de achterzijde en het lijkt mij super leuk om straks de kraamvisite/raamvisite in de achtertuin te ontvangen mrt deze stickers op de ramen(L) ik doe mee voor Senna of de cirkels:)

Amy van Wilsem-Griffioen
Door

Amy van Wilsem-Griffioen

op 15 May 2020

Wat leuk!! Toevallig ben ik 23 juli uitgerekend ;) zou graag het ontwerp van "Jaxx" willen. Dan in het zwart 😍

Geertje
Door

Geertje

op 16 May 2020

Oehhh zeker Senna! Zo mooi! Begin juli uitgerekend van ons meisje! De schilder is op het moment druk bezig met het mooi maken van ons huis. Daar past deze sticker mooi bij!

Johanneke
Door

Johanneke

op 16 May 2020

Inmiddels ruim 30 weken zwanger en na een wat onstuimige tijd wordt ik wel blij van leuke verrassingen! ;-) Ik ben sowieso fan van je stickers! Van op de voordeur tot op de fietsjes. Liefs, Johanneke

Marleen
Door

Marleen

op 16 May 2020

Ik heb deze raam stickers net pas ontdekt! Wat een tof idee! Ik ben eind juni uitgerekend van een meisje. Ik vind de raam sticker ‘Senna’ erg leuk! Subtiel ontwerp en zachte uitstraling voor een meisje🥰.

Loes van Bommel
Door

Loes van Bommel

op 17 May 2020

Wat zijn ze leuk!! Ik ben over 1,5 week uitgerekend van ons derde kindje, zo spannend weer! Ik zou kiezen voor de raamsticker cirkels in de kleur mintgroen! 🤞🏼

Freya
Door

Freya

op 17 May 2020

Zo tof💜🤗 wij verwachten ons tweede bolleke voor juni🤰💜 hoe mooi zou deze raamsticker blinken op onze glazen voordeur😍 zaaaaalig💜 helemaal fan van de toffe ontwerpen ook👌 mijn voorkeur gaat uit naar de versie Noël of Sepp☺️💜💜💜 just perfect! 💜

Reactie plaatsen