arrow_drop_up arrow_drop_down
De voorraadkast indelen zodat je alles gemakkelijk terug vindt
Kim
4 september 2020 
in DIY

De voorraadkast indelen zodat je alles gemakkelijk terug vindt

Je voorraadkast handig indelen maakt het leven echt iets gemakkelijker, want iets vinden in een kast vol voorraad is vaak een echte uitdaging. Bovendien vind je tijdens het opruimen vaak zoveel producten die al over de houdbaarheidsdatum zijn, heel erg zonde. Het opruimen van de voorraadkast was hier een terugkerend project en steeds bleef de kast maar voor heel even opgeruimd. Want je zoekt  even iets wat je ergens achteraan hebt staan en je hebt net even weinig tijd om alles weer netjes terug te zetten. Of je doet een hele hoop boodschappen die echt maar net in de voorraadkast erbij passen waardoor alles weer door elkaar ligt. Ik was het zat en besloot hier iets aan te doen.

Handige indeling in stevige bakken

Ik kocht witte, ruime, stevige bakken (bij Action). Ruim genoeg om flink wat boodschappen in te doen, maar niet te groot zodat er wel een paar naast elkaar passen. Ik bedacht een logische indeling voor in de bakken door producten te groeperen.

Ik koos voor:

  • ‘meel en suiker’ voor alle soorten bloem, meel en basterdsuikers
  • ‘koeken’ voor de koeken die soms meegaan in de schooltas als 10-uurtje
  • ‘pakjes en zakjes’ voor kruidenmixen, pakjes spaghetti etc
  • ‘potten’ voor potten augurk, olijven etc
  • ‘blikken’ voor blikjes met bijvoorbeeld tonijn, tomatenpuree, mais
  • ‘noten & chips’ zodat deze grote zakken niet in de weg liggen en in de verdrukking komen
  • ‘broodbeleg’ met al ons broodbeleg dat niet in de koelkast bewaard hoeft te worden zoals chocoladepasta, gestampte muisjes, kokosbrood en amandelpasta.

Voorraadkast reorganiseren met stickers

Eenvoudig pakken wat je nodig hebt uit de voorraadkast

Ik vulde iedere bak met de juiste spullen en plakte handige stickers op de bakken, zodat je in één oogopslag kunt zien wat waarin zit. (Bij deze stickers kun je zelf je tekst kiezen, dus als jij een hele andere indeling wil maken in je kast, dan kan dat!)

Als ik nu iets nodig heb uit een bak, haal ik de hele bak uit de kast, pak het product uit de bak en schuif zo de bak weer netjes terug in de kast. Als ik boodschappen doe, doe ik alle producten (vaak uit de verpakking als dit kan, dit scheelt ruimte!) in de juiste bak en houd zo de kast georganiseerd.

Voorraadkast indelen met gepersonaliseerde stickers en bakken

Bijkomend voordeel: ik ben niet zo groot. Als ik iets van de bovenste plank achterin nodig had, moest ik daar altijd met een stoel of krukje bijklimmen. Nu kan ik de bak van de plank halen, eruit pakken wat ik nodig heb en zo de bak weer terugschuiven. Echt ideaal!

Heb jij thuis een georganiseerde voorraadkast of moet jij vaak zoeken naar producten in je kast? Laat het weten in de reacties.

Reactie plaatsen