De voorraadkast indelen zodat je alles gemakkelijk terug vindt
04 september 2020 
in DIY

De voorraadkast indelen zodat je alles gemakkelijk terug vindt

Je voorraadkast handig indelen maakt het leven echt iets gemakkelijker, want iets vinden in een kast vol voorraad is vaak een echte uitdaging. Meestal is de voorraadkast een trapkast en deze kast handig inrichten kan een uitdaging zijn. Het opruimen van de voorraadkast was hier een terugkerend project en steeds bleef de kast maar voor heel even opgeruimd. Want je zoekt even iets wat je ergens achteraan hebt staan en je hebt net even weinig tijd om alles weer netjes terug te zetten. Of je doet een hele hoop boodschappen die echt maar net in de voorraadkast erbij passen waardoor alles weer door elkaar ligt. Bovendien vind je tijdens het opruimen vaak zoveel producten die al over de houdbaarheidsdatum zijn, heel erg zonde. Ik was het zat en besloot hier iets aan te doen.

Ik kocht witte, ruime, stevige bakken (bij Action). Ruim genoeg om flink wat boodschappen in te doen, maar niet te groot zodat er wel een paar naast elkaar passen. Ik bedacht een logische indeling voor in de bakken door producten te groeperen.

Ik koos voor:

  • ‘meel en suiker’ voor alle soorten bloem, meel en basterdsuikers
  • ‘koeken’ voor de koeken die soms meegaan in de schooltas als 10-uurtje
  • ‘pakjes en zakjes’ voor kruidenmixen, pakjes spaghetti etc
  • ‘potten’ voor potten augurk, olijven etc
  • ‘blikken’ voor blikjes met bijvoorbeeld tonijn, tomatenpuree, mais
  • ‘noten & chips’ zodat deze grote zakken niet in de weg liggen en in de verdrukking komen
  • ‘broodbeleg’ met al ons broodbeleg dat niet in de koelkast bewaard hoeft te worden zoals chocoladepasta, gestampte muisjes, kokosbrood en amandelpasta.

Voorraadkast reorganiseren met stickers

Ik vulde iedere bak met de juiste spullen en plakte handige stickers op de bakken, zodat je in één oogopslag kunt zien wat waarin zit. (Bij deze stickers kun je zelf je tekst kiezen, dus als jij een hele andere indeling wil maken in je kast, dan kan dat!)

Als ik nu iets nodig heb uit een bak, haal ik de hele bak uit de kast, pak het product uit de bak en schuif zo de bak weer netjes terug in de kast. Als ik boodschappen doe, doe ik alle producten (vaak uit de verpakking als dit kan, dit scheelt ruimte!) in de juiste bak en houd zo de kast georganiseerd.

Voorraadkast indelen met gepersonaliseerde stickers en bakken

Bijkomend voordeel: ik ben niet zo groot. Als ik iets van de bovenste plank achterin nodig had, moest ik daar altijd met een stoel of krukje bijklimmen. Nu kan ik de bak van de plank halen, eruit pakken wat ik nodig heb en zo de bak weer terugschuiven. Echt ideaal!

Heb je een hele grote voorraadkast en heb je hier ook he kruidenvoorraad in staan? Lees hoe je je kruidenpotjes handig kunt opbergen.

Heb jij thuis een georganiseerde voorraadkast of moet jij vaak zoeken naar producten in je kast? Laat het weten in de reacties.

Over de schrijver
Eigenaresse van Naamelijk. Gek op Wycher, onze zoons Sylvain en Julien, interieur (veranderen), reizen, etentjes en uren ‘Pinteresten’. Altijd creatief bezig en gek op DIY-projecten.
Reactie plaatsen