Babyshower organiseren: 5 praktische tips
19 mei 2017 
in Feest

Babyshower organiseren: 5 praktische tips

Een babyshower organiseren voor je zwangere vriendin is natuurlijk een grote eer. Maar hoe organiseer je een babyshower en waar moet je aan denken? Hier vind je 5 praktische tips die je helpen bij het organiseren van de perfecte babyshower!

1. Alle vriendinnen verzamelen

Om te beginnen is het handig om bij je zwangere vriendin te peilen wie ze erbij zou willen hebben. Als je de babyshower als verrassing wil organiseren, is het een idee haar moeder of zus erbij te betrekken, zij weten vaak ook wie zeker niet mogen missen bij de babyshower. Van iedereen probeer je een mailadres of telefoonnummer te verkrijgen, zodat jullie samen afspraken kunnen maken. Via Facebook contact opnemen is bijvoorbeeld een goed idee om mailadressen of telefoonnummers te verzamelen.

2. Prik op tijd een datum voor de babyshower

Als je iedereen verzameld hebt, is het belangrijk om op tijd een datum te prikken. Omdat je met veel verschillende agenda’s te maken hebt, is het nog wel eens lastig een datum te vinden waarop iedereen kan. Op tijd beginnen helpt hierbij, omdat de agenda’s dan nog niet zo vol zitten. Hou rekening met schoolvakanties en landelijke vrije dagen! Voor het prikken van een datum is een online tool als datumprikker een handig hulpmiddel. Hiermee zie je in een oogopslag op welke dag de meeste mensen aanwezig kunnen zijn.

3. Wacht niet te lang met de babyshower

Probeer de babyshower niet te ver in de zwangerschap te plannen. Niet alleen loop je het risico dat je zwangere vriendin zich niet meer zo fit voelt en niet alles met veel plezier mee kan doen, ook zal het niet de eerste keer zijn dat een babyshower niet door kan gaan omdat de baby behoorlijk te vroeg wordt geboren! Probeer de babyshower daarom te plannen tussen zwangerschapsweek 30 t/m 35.

4. Bepaal de babyshowerlocatie

Bepaal waar de babyshower plaats gaat vinden en reserveer deze locatie op tijd. Vaak is het voor een zwangere vrouw fijn om lekker in huiselijke sfeer te zijn (bij moeder, zus of beste vriendin), maar met een grotere groep is dit niet altijd haalbaar. Ergens een high tea of workshop is dan een heel leuk idee, maar moet wel ruim van tevoren besproken worden.

5. Zorg voor een babyshowerthema

Als je een thema kiest voor de babyshower, is het een stuk gemakkelijker om er een geheel van te maken. Dit hoeft niet perse een heel bijzonder thema te zijn, maar het kan al gewoon een kleur zijn. Kies bijvoorbeeld voor de kleur oudroze, pas hier de versiering op aan (ook dit hoeft helemaal niet groots en duur te zijn) en je hebt al gauw een heel mooi geheel. Alle cadeautjes inpakken in dezelfde kleur inpakpapier geeft bijvoorbeeld al een superleuk effect! Naast het roze/blauwthema kun je bijvoorbeeld denken aan: zwart/wit, moustache, pastel, unicorn, stippen, goud en glitters, bloemen, regenboog, pijlen of Ibiza-stijl. Check hier meer inspiratie en tips voor het versieren van je babyshower. 

Heel veel plezier met het organiseren van de babyshower! Heb jij nog tips voor de perfecte babyshower?

Laat deze tip dan in een reactie achter.

Over de schrijver
Eigenaresse van Naamelijk. Gek op Wycher, onze zoons Sylvain en Julien, interieur (veranderen), reizen, etentjes en uren ‘Pinteresten’. Altijd creatief bezig en gek op DIY-projecten.
Reactie plaatsen