5 x je huis opruimen – tips voor een ultiem georganiseerd huis
26 januari 2021 
in DIY

5 x je huis opruimen – tips voor een ultiem georganiseerd huis

Je huis opruimen is een terugkerende bezigheid. Een opgeruimd, georganiseerd huis worden we allemaal vrolijk van, toch? Ik zou het liefst alle kasten, lades en ruimtes volledig organiseren met gelabelde bakjes, maar dat gaat helaas niet altijd. Ik vond een aantal hele praktische oplossingen om het huis een stuk georganiseerder te maken, wie weet kun jij er ook iets mee!

De voorraadkast georganiseerd

De voorraadkast is toch in ieder huis wel een rommelige ruimte/kast. Want als je net boodschappen hebt gedaan zit de kast erg vol en gedurende de week zoek je van alles waardoor niets op zijn plek blijft liggen. Hoe vaak de voorraadkast hier niet uitgezocht en opgeruimd werd…. En nooit bleef het resultaat lang. Tot ik onze voorraadkast verdeelde in groepen en de boodschappen per groep ik een bak met sticker stopte! Ideaal! Lees verder hoe ik de kast reorganiseerde.

De voorraadkast duidelijk geordend

Orde in de kruidenla

In de loop der tijd hebben we behoorlijk wat kruiden verzameld. Ik hou ervan om alles mooi in dezelfde potjes te hebben, maar iedere keer veranderde het merk kruiden dan weer van potje qua kleur of vorm. Dus ik besloot bij Ikea allemaal dezelfde kruidenpotjes te kopen en hierin alle kruiden op te bergen. Ieder potje voorzag ik van een mooie sticker, zodat ik snel kan zien wat er in ieder potje zit, wel zo handig tijdens het koken! Klik hier voor een stap voor stap beschrijving van het plakken van de kruidenpotjes.

Je kruiden overzichtelijk

Een opgeruimde lade met voorraadbussen

In een keukenla hebben wij hele handige voorraadbussen (van Action!), met hierin etenswaren die ik handiger te bewaren zijn in een voorraadbus dan in hun eigen verpakking. Omdat de voorraadbussen dezelfde vorm en grootte hebben, vormen ze een heel mooi geheel in tegenstelling tot losse, kleurige doosjes en zakjes van verschillende formaten. De voorraadbussen voorzag ik van een handige sticker, zodat je direct ziet wat erin zit!

Opgeruimde voorraadla

De tijdschriften geordend

Onze zoons zijn verslingerd aan Donald Duck. Iedere week valt er een nieuw nummer op de mat en de verzameling wordt vaak uitgebreid met nummers uit eerdere jaargangen. Heel langzaam slibten de slaapkamers dicht met losslingerende stapeltjes Donald Ducks. Staat niet alleen ongezellig, maar is ook heel onhandig met schoonmaken. Daar moest verandering in komen. Ik kocht een aantal grote, diepe bakken (waar uiteraard ruim de tijdschriften in passen). We sorteerden alle tijdschriften op jaartal. Ik maakte 4 ongeveer gelijke stapels en verdeelde deze stapels over de bakken. Ten slotte plakte ik een sticker met het jaartal op de bakken, zodat direct duidelijk is welke jaargangen erin zitten.

Tijdschriften geordend opbergen

Herinneringskisten met babyspullen

Het eerste pakje dat je baby droeg, een speentje, een lievelingsknuffel. We hebben allemaal spulletjes van onze kinderen die we voor altijd willen bewaren (en misschien mee willen geven als ze het huis uit gaan). Maar waar bewaar je deze dingen? Het is toch zonde als er dingen verloren gaan die je graag had willen bewaren. Daarom is het maken van een herinneringskist echt een aanrader. Hierin kun je al deze mooie spullen bewaren en heb je een vaste opbergplek voor alle nieuwe spulletjes die je ook wil bewaren. Bekijk hier hoe je zo’n mooie herinneringskist maakt. 

Herinneringskist om babyspullen goed te bewaren

Over de schrijver
Eigenaresse van Naamelijk. Gek op Wycher, onze zoons Sylvain en Julien, interieur (veranderen), reizen, etentjes en uren ‘Pinteresten’. Altijd creatief bezig en gek op DIY-projecten.
Reactie plaatsen